
O nas, czyli o Karolinie i Kasi

Kuchnia jest dla nas ważna i to w każdym wymiarze. Lubimy gotować ulubione potrawy dla siebie i naszych bliskich, odkrywać, uczyć się i eksperymentować z przepisami. I wiemy, że nie ma dobrego gotowania bez dobrych składników. Dlatego świadomie ich szukamy, kierując się kluczem sezonowym i lokalnym. Chodzimy po bazarach, straganach, rozmawiamy z rolnikami oraz dostawcami i naprawdę interesuje nas ich praca – nie tylko jej efekty!
Wreszcie kuchnia, to dla nas przestrzeń i sposób bycia. Bliskość, otwartość, akceptacja. Wiemy, bo sprawdziłyśmy na sobie, że stół nie tylko łączy, ale też uczy. Przyzwyczajenia jakich nabywamy podczas chwil spędzonych przy posiłku, często zostają z nami na lata. Dołożyłyśmy wiele starań, by taki budujący czas przy stole podarować sobie i naszym rodzinom, a teraz chcemy ułatwić to Wam! Wierzymy, że choćby jeden w tygodniu wspólny, przygotowany razem posiłek, przyniesie całe mnóstwo dobra.
Tak powstało „Na posiłek”. Pomysł na relacyjny biznes lokalny, oparty na uczciwej współpracy z klientami, rolnikami, dostawcami, pracownikami. I z samą naturą! Transparentność i zrównoważony charakter działań jest dla nas fundamentem prowadzenia firmy. Nasze zobowiązanie daje Ci pewność, że dostajesz dokładnie to, co deklarujemy: jakość produktów, wartość odżywczą i zdrowotną przepisów oraz korzyści środowiskowe.
Stawiamy sobie za cel, aby ułatwić Ci życie biorąc na siebie logistykę wokół domowego gotowania.
Karolina Henriksson
Urodzona w Szwecji, prawniczka, żona, mama trzech wspaniałych synów i autorka sezonowych weków. O lagom, hygge, slow life i life balance nie przeczytała w poradniku, ale wyrosła otoczona wypływającymi z tych haseł wartościami. Chętnie grzebie w ziemi i może się pochwalić uprawą, m.in. topinamburu, jarmużu i brokułów.
Jednostka hiperektywna, która cały czas uczy się jak zwolnić, ale jednocześnie kombinuje, co by tutaj… „Na posiłek” to efekt właśnie takiego kombinowania, które zrodziło się z osobistej potrzeby znalezienia ułatwień w codziennej, rodzinnej logistyce. Po długich poszukiwaniach formuły biznesowej, z którą będzie się czuła w 100% w porządku jest gotowa przyjść i Wam Na posiłek.


Katarzyna Litwińska
Dyplomowana dietetyczka, magister dietetyki ll stopnia, Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i pożeraczka szkoleń z zakresu psychodietetyki, racjonalnego odchudzania i insulinoopornoścI. W czasach licealnych mieszkała we Francji, gdzie próbowanie i smakowanie odkryło przed nią świat dobrej kuchni. Po latach studiów zostala… prawniczką! By po 30-stce zacząć wszystko od nowa i wreszcie zbliżyć się do swojej pasji – tak, chodzi o zdrowe żywienie.
Aktualnie realizuje się jako świeżo upieczona mama Antosi. Resztę energii poświęca, by pomagać, uczyć i doradzać, jak harmonijna dieta I budowanie prawidłowych nawyków żywieniowych, zmieniają życie na lepsze. Przez lata znajomi zwracali się do niej: ej Kasia, na jakim oleju smażyć? Czy od węglowodanów utyję? Jej wiedza dietetyczki jest filarem Na posiłek.