Na posiłek

Blog

Lasagna Kasi

Moja lasagna dzięki dużej ilości warzyw, pominięciu czerwonego mięsa i ograniczeniu tłustych serów jest zdecydowanie lepiej zbilansowana i mniej kaloryczna niż serowo-mięsny klasyk. Do sosu

Moje grzanki z pesto i ricottą

Moje grzanki to smak lata – gruboliściastej, aromatycznej bazylii (od RWS DOBRZYŃSKIE WARZYWA) i dojrzałych pomidorów. To przepis na moje powolne śniadanie, zazwyczaj robię je

Ej Kasia: czy słodzić miodem?

Miód dzięki przypisywanym właściwościom prozdrowotnym wydaje się dobrą alternatywą dla cukru, ale… ➢ Po pierwsze pamiętaj, że miód to nadal słodzidło i składa się on

Moja jogurtowa panna cotta

Moja panna cotta jest optymalna na lato – chłodna, orzeźwiająca i wypełniona owocami. Przyznaję, że nie jest tak rozkosznie tłuściutka i gładka, jak ta na

Lasagna Kasi

Moja lasagna dzięki dużej ilości warzyw, pominięciu czerwonego mięsa i ograniczeniu tłustych serów jest zdecydowanie lepiej zbilansowana i mniej kaloryczna niż serowo-mięsny klasyk. Do sosu

Moje grzanki z pesto i ricottą

Moje grzanki to smak lata – gruboliściastej, aromatycznej bazylii (od RWS DOBRZYŃSKIE WARZYWA) i dojrzałych pomidorów. To przepis na moje powolne śniadanie, zazwyczaj robię je

Ej Kasia: czy słodzić miodem?

Miód dzięki przypisywanym właściwościom prozdrowotnym wydaje się dobrą alternatywą dla cukru, ale… ➢ Po pierwsze pamiętaj, że miód to nadal słodzidło i składa się on

Moja jogurtowa panna cotta

Moja panna cotta jest optymalna na lato – chłodna, orzeźwiająca i wypełniona owocami. Przyznaję, że nie jest tak rozkosznie tłuściutka i gładka, jak ta na